Lekker ontspannen in de sauna

Hebt je ook wel eens zin om heerlijk te ontspannen in een sauna? Hieronder vind je hoe alles in z'n werk gaat.

Wisselwerking

Bij het nemen van een sauna is er een wisselwerking tussen hoge temperaturen en daarop volgend afkoeling in een dompelbad of koude douche, ook wel eens "waterval" genaamd. Terwijl je in de sauna ligt of zit, dan verhoogt je lichaamstemperatuur tot 39 graden Celsius, waardoor je zweet... En mannen zweten effectief meer dan vrouwen!

Huid elastischer

Door het zweten voer je eigenlijk je warmte af en doe je je verhoogde lichaamstemperatuur terug zakken. Tezelfdertijd voert je lichaam de afgestorven huidcellen af en dit sterkt de huid en maakt haar elastischer. Een sauna als wellness element zorgt er dus voor dat je minder snel veroudert. Weg dus met die anti - rimpelcrèmes.

Positieve invloed op...

Tevens heeft een sauna als wellness gebeuren een positieve invloed op de bloeddruk. De saunawarmte, in combinatie met de afkoeling van het dompelbad of douche zorgen ervoor dat je spieren zich gaan ontspannen. Dit heeft als gevolg dat je bloeddruk verlaagt, je bloedcirculatie verbetert, een betere stofwisseling en ademhaling.

Hoe neem je nu een sauna?

Je kleedt je uit, gaat douchen en daarna als je lichaam goed bevochtigd is, kun je in de sauna gaan liggen of zitten, lekker uitzweten en dan het koude dompelbad in. Wil je echter nog ietsje meer zweten, dan kan je zelfs water op de hete stenen gieten om zo de aanwezige luchtvochtigheid nog te verhogen. Wil je eventueel uw bloedcirculatie verhogen? Sla dan met een takkenbos op je huid, zonder dat je je pijn doet uiteraard.

Heel belangrijk is dat je na en tijdens het nemen van een sauna veel water drinkt. Door de grote hoeveelheid vochtverlies van de warme sauna, moet je het vochtpeil in je lichaam weer op niveau brengen. Alcohol is uit den boze, want daardoor droog je nog meer uit.

West u ook lekker uit te zweten in de sauna?

of bel naar +32(0)472 63 57 67

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf zo op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze promoties of volg ons via facebook (Bekijk hier vorige nieuwsbrieven).

Booking.com score

9,7  / 10

uit 130 beoordelingen
Reserveer hier

Herenhuis
Roeselaarsestraat 177,
8870 Izegem (Belgium)