Uw ontspanningsmogelijkheden bij Wellness Herenhuis

Finse Sauna

In de sauna kan uw lichaamstemperatuur tot 39 graden Celsius oplopen. De bloedvaten verwijden zich, de huidporiën gapen en de zweetklieren worden in werking gesteld. Als gevolg van de zweetreactie wordt de huid hierdoor weer afgekoeld. Omdat het vocht uit het bloed wordt gehaald, zal dit in volume afnemen en daarmee de bloeddruk doen dalen.

Infrarood cabine

Warmte om te genezen is één van de oudst bekende methodes. Door de infraroodstralilng in de cabine wordt de warmte rechtstreeks en zonder contact over gedragen op het lichaam. Op deze manier komt de warmte in uw bloedbaan en het lichaam terecht. Een warmte temperatuur van 30°C in de infraroodcabine volstaat reeds om u te doen transpireren zonder dat u het beklemmend gevoel van een klassieke sauna ervaart. Een infraroodcabine is dus veel efficiënter zowel in opwarming als in rechtstreeks voordeel in het lichaam.

Stoombad

De warmte in een stoombad loopt op tot 40 à 60 graden Celsius met een hoge luchtvochtigheid van ongeveer 98%. Hierdoor reinigt u de huid door enige tijd - 10 à 20 minuten - te verblijven in het stoombad, waardoor de huidporiën open gaan staan en het vuil, door het zweten, wordt afgevoerd.

Uw huid wordt zacht en soepel door stimulering van de doorbloeding. Naast de huidreiniging heeft een stoombad ook een ontspannen uitwerking op het geestelijk welzijn van de mens.

Verwarmd binnenzwembad

Het verwarmde binnenzwembad geeft u rust en relaxatie. Zwemmen is zowel aangenaam als gezond. U gebruikt nameljk verschillende spieren tegelijk zonder kans op overbelasting. Laat u zich drijven in een zwembad, dan zorgt dit weer voor volledige ontspanning van spieren en gewrichten.

Regendouche en koude douche

De koude douche koelt het lichaam af en is deaal om je lichaam aan het einde van een saunagang af te koelen. De bedoeling hiervan is om de hoog opgelopen lichaamstemperatuur te herleiden tot je normale lichaamstemperatuur. Tijdens deze daling van temperatuur prikkel je de bloedvaten en stimuleer je de bloedsomloop. De temperatuur van een koude waterval is +/-5 graden Celsius.

Jacuzzi

Een wist - je - datje vanuit de Oudheid: warm, bruisend water ontspant uw lichaam maar is ook goed voor uw gezondheid. Het warm water stuwt door middel van jets lucht tegen uw lichaam. Zo ontspant u de spieren en gewrichten in uw lichaam. In water blijf je drijven en daalt het lichaamsgewicht met 90% waardoor u de druk op de gewrichten wegneemt.

Ook stimuleer je de bloedcirculatie waardoor zuurstof en voedingsstoffen makkelijker door het lichaam worden vervoerd. Bovendien geeft het warme water je een ontspannend gevoel, het vermindert stress en het zorgt voor een goede nachtrust. De temperatuur van de jacuzzi is ongeveer 38 graden Celsius.

Wellness, de kracht van het genieten

Onder wellness verstaat met het geheel van factoren waardoor mensen in een ontspannen sfeer tot rust komen. Dit kan onder andere door sauna, stoombad, lichttherapie, een verkwikkende duik, een massage, jacuzzi, enz...

Genieten met een grote "G"

Bij een wellness bezoek is er meer dan enkel sauna, stoombad, dompelbad, jacuzzi en zwembad. Het is vooral de totaal ervaring die ervoor zorgt dat je lichaam, geest en buikje voldoende rust krijgt om terug energiek te worden.  

Lichaam

Je lichaam kan je ontspannen met het nemen van een sauna, waardoor je bloeddruk verlaagd en lichaam gereinigd wordt door afvoeren van zweet. Hetzelfde effect verkrijg je met een turks stoombad. Hydrotherapie kunnen we in een spa of bubbelbad ervaren door de lucht die in het warme water wordt geblazen en een ontspannend effect op de spieren heeft. Het zwemmen activeert de spieren en heeft als positief effect dat er geen belasting is van de gewrichten. Om je lichaam te ontspannen, volstaan dus de klassiekers zoals we bovenaan opgesomd hebben.

Geest

Om de geest te ontspannen is meer nodig. Een hoofdmassage met drukpunten zorgt hier voor een mogelijke oplossing. Een totale lichaamsmassage kan heel veel positieve energie terug in het lichaam brengen, want door stress en werkdruk "blokkeren" we bepaalde zones in ons lichaam. Aangezien ons lichaam uit energiebanen bestaat, kan een volledige lichaamsverzorging ervoor zorgen dat deze knelpunten worden losgemaakt, waardoor de energie terug evenwichtig verdeeld wordt in het lichaam. Shiatsu en yoga zijn eeuwenoude tradities die je ook kunnen helpen de geest meer te ontspannen.

Buikje = juiste voeding

Uiteraard biedt juiste voeding vele voordelen: We voelen ons fitter, energieker en kunnen meer werk, stress en druk aan. Vitamienrijke voeding, fruitsla, een lekker fris fruitsapje zorgt voor een extra energieboost in je lichaam. Varieer ook af en toe, zodat je van alle vitamines voldoende in je lichaam binnenbrengt. 

Gun uw lichaam, geest en buikje even rust.

of bel naar +32(0)472 63 57 67

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf zo op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze promoties of volg ons via facebook (Bekijk hier vorige nieuwsbrieven).

Booking.com score

9,7  / 10

uit 130 beoordelingen
Reserveer hier

Herenhuis
Roeselaarsestraat 177,
8870 Izegem (Belgium)