Restaurant

Jaarlijkse vakantie

Jaarlijkse vakantie

We zijn GESLOTEN van 23 juli tot 8 augustus. Terug OPEN vanaf vrijdag 9 augustus.
Boek nu reeds uw restaurant - B&B - wellness tijdstip.

Boek nu
Boek nu

Over Herenhuis

Over ons

De geboorte van het Herenhuis en z’n zaakvoerders…

Het Herenhuis is het ouderlijk huis van Myriam Vanassche en ik - Yves - beleefde hier als kleinzoon een prachtige tijd! Na het heengaan van Marraine stel ik dit huis open om ook jullie - als gasten - een prachtige tijd aan te bieden voor een leuke B&B overnachting - uitgebreid ontbijt - deugddoende privé wellness.

Marraine (= Georgette Govaere) en pépé (= Etienne Vanassche), de oorspronkelijke bewoners van het “Herenhuis”

Begin jaren ‘70 van de 20ste eeuw kochten Georgette Govaere en haar man Etienne Vanassche deze statige woning in de Roeselaarsestraat. De grote inkompoort deed vroeger dienst om met paard en kar door te rijden naar de achterliggende fabriek waar borstels en schoenen werden gemaakt.

Georgette, beter gekend als “Marraine” en Etienne, maakten van deze woning een prachtig herenhuis waar hun kleinzonen Rik en Yves vele jaren van hun jeugdige leven een prachtige tijd kenden. De huidige privé wellness deed vroeger dienst als feestzaal “De schim”, die grote successen kende door de vele galabals.

Het ondernemen zat al in het bloed van zowel dochter Myriam (en haar man Paul) alsook zonen Rik en Yves. Vandaag baat Rik Huis Vanassche uit, een groot - en kleinhandel in verse voeding, destijds gesticht door Etienne Vanassche en Georgette Govaere.

Zoon Yves baatte samen met z’n vrouw Virginie Rouge é Blanc in Ingelmunster uit tot augustus 2022 en bouwde met heel veel zorg en respect voor deze woning het Herenhuis om tot eerst B&B (2015), dan B&B met privé wellness (2016) en tot slot het totaalconcept met Restaurant, B&B en vernieuwde privé wellness in oktober 2022.

Yves Vandenabeele

Als jongste telg van 2 broers werd Yves Vandenabeele geboren op 13 september 1980. Ouders Myriam en Paul Vandenabeele baatten dan al succesvol Huis Vanassche te Izegem uit. Na de opleiding marketing en grafische vormgeving hielp Yves mee in het bedrijf van september 2003 tot september 2010. Hij was daar samen met z'n broer Rik zaakvoerder.

In het bedrijf leerde hij Virginie Delefortrie kennen als talentvolle keukenhulp. De vriendschap groeide uit tot een grote liefde met het huwelijk op 10/10/2009.

Van 10/10/2010 tot 15/08/2022 baatten hij en z’n vrouw Virginie succesvol Rouge é Blanc te Ingelmunster uit. Yves grote droom was echter om het huis van z’n grootmoeder Marraine (= Georgette Govaere) te kunnen openstellen om mensen te verbinden. Na 13 jaar wachten kon deze droom eindelijk in vervulling gaan…. In oktober 2022 opent het Herenhuis met privé wellness, ontbijten, restaurant én B&B.

Virginie Delefortrie

Virginie Delefortrie, geboren op 13 oktober 1983, genoot een opleiding horeca en restauranthouder. Ze werkte tot september 2007 bij restaurant 't Stampkot te Gullegem in zowel de keuken als de zaal. In de drie jaar dat ze actief was bij Huis Vanassche als keukenhulp, breidde haar functie stapsgewijs uit.

Toch kriebelde de horecamicrobe en wou ze terug naar wat ze het liefst deed: Lekkere maaltijden klaarmaken met oog voor detail... Vanaf 2010 werd ze samen met Yves trotse eigenaar van Rouge é Blanc... Hun voorliefde voor het Herenhuis bleef echter bestaan en in oktober 2022 opent het Herenhuis om klanten te kunnen ONT – SPANNEN op het gebied van privé wellness, lekker eten en overnachten.

Andres Vandenabeele

Andres Vandenabeele, geboren op 02 november 2011 is het zoontje van Yves en Virginie. Hij houdt enorm van dieren en rijdt zelf paard. Hij heeft een hondje Tiger (Shiba inu) en helpt nu en dan een handje mee in de keuken en de bar.

Severine Coussens

Deze hippe, alleenstaande mama en spring in’t veld is geboren op 4 juni 1982. Ze was jarenlang actief als shop manager en retail manager voor Fred en Ginger. Vorig jaar werkte ze eerst als flexi om ons team te versterken, maar bij het faillissement van Fred en Ginger besliste ze om definitief ons team te komen versterken als extra zaakvoerster.

Samen met Virginie delen ze de passie om van het ontbijt een superleuke uitgebreide ervaring te maken en stoppen dan ook veel liefde in de bereidingen van de ontbijtformules. Naast food passion, deelt ze ook een grote liefde voor zumba en piloxing en zorgt ze wekelijks voor heel wat calorie verbranding bij haar klanten als zumba en piloxing instructrice.

Uw ervaren en gastvrij team…

Yves, Virginie en Severine en zorgen met hun team ervoor dat u zich thuis voelt in ons Huis. Met passie voor het vak en liefde voor "soulfood and drinks" willen we u graag een onvergetelijke ervaring bezorgen.