Wellness Herenhuis Izegem

Beste mensen, vanaf september is het zover. Het Herenhuis - gelegen in de Roeselaarsestraat 177 te Izegem (West - Vlaanderen) - opent z'n wellness tempel voor u en de gasten van de bed and breakfast. Dit wil zeggen dat u samen met uw partner kan genieten van de wellness accomodatie zonder dat u daarvoor hoeft te overnachten. Al is het totaalpakket met wellness beleving én overnachting nog zoveel leuker...

Wellness faciliteiten:

Infrarood cabine

Een infraroodcabine biedt het voordeel dat dit verlichtend kan werken bij spier- en gewrichtspijnen. Infraroodwarmte stimuleert ook de bloedsomloop en afvalstoffen voert het lichaam sneller af, uw bloedvaten verwijden en het gevolg hiervan is een diepe reiniging van uw huid en lichaam, soepelere spieren en een zachte, gezonde huid. De zuiverende werking biedt ook oplossingen voor huidaandoeningen zoals acné, psoriasis en eczeem. Door de extreme transpiratie zorgt dit ook voor een hoge calorieverbranding. In de infraroodcabine bereikt u een temperatuur van ongeveer 40 tot 50 graden, een ideaal alternatief dus voor diegenen die de sauna toch nèt iets te warm vinden.

Jacuzzi of Spa

De jacuzzi zorgt met z'n ingebouwde jets voor een ontspannend effect op uw lichaam. Doordat de temperatuur in het water dezelfde is als de lichaamstemperatuur heeft dit als voordeel dat uw spieren ontspannen. Door de versnelde hartslag verbetert uw bloedcirculatie en krijgen uw spieren meer zuurstof en voedingsstoffen aangevoerd. Hierdoor kunnen uw lichaamscellen en spieren sneller herstellen van eventuele pijn of blessures. Door de verbeterde bloedcirculatie kan uw huid sneller regenereren zodat u er ook gezonder uitziet.

Sauna

De temperatuur in de sauna kan op lopen van 70 - 100 graden celcius. Je hebt een "droge" sauna en "stoom" sauna. Het verschil is dat de temperatuur in een droge sauna hoger is en dat u dus meer zult transpireren. Bij mensen die dit niet gewoon zijn, raden we aan om de eerste keer in een droge sauna maximum 10 minuutjes te zitten. Daarna neem je een koude douche om de huid af te koelen en lichaamstemperatuur terug te doen zakken. Door de hoge temperatuur stijgt de hartslag en doorbloeding en dit zorgt dan weer voor een verbeterd effect voor spieren en gewrichten. Ook héél belangrijk, door de warmte opent zich ook de geest waardoor u gemakkelijk gedachten en problemen kunt loslaten. Na het nemen van een sauna zal u ook makkelijker in een diepe slaap verzinken. Een kamer boeken bij onze b&b is dus een ideale oplossing voor niet meer met de wagen wenst et rijden.

Stoombad

In een stoombad loopt de temperatuur op tot boven de 40°C en 100% vochtigheid. Hierdoor verhoogt de temperatuur van uw huid en begin je hevig te zweten. Dit zweten helpt het lichaam om afvalstoffen uit het lichaam te krijgen en weg te spoelen. Studies hebben aangetoond dat 30 minuten in een stoombad, overeen komt met het zweet dat u zou produceren als u 10 km loopt. Door de verhoogde lichaamstemperatuur verhoogt ook uw aanmaak van witte bloedcellen, waardoor uw immunsysteem verbetert.

Verwarmd binnenzwembad

Het verwarmd binnenewembad heeft een temperatuur tussen 25 - 30 graden celcius en is ideaal als frisse duik, maar voelt aangenaam aan tijdens het trekken van enkele baantjes. Door het zwemmen ga je ook alle spieren intensief gaan gebruiken, zonder dat u deze spieren of gewrichten gaat belasten. Een ideaal alternatief dus voor wie niet meer kan lopen, maar wel nog in vorm wil blijven.

Relaxen in de lounge

Uiteraard is relaxen en genieten van elkaar ook heel belangrijk. In de loungeruimte geniet u van gezonde snacks zoals vers fruit, water, fruitsap,... maar uiteraard kan een glaasje champagne ook altijd een aangename sfeer bevorderen. Deel uw wensen op voorhand mee en wij zorgen ervoor dat u tijdens uw wellness moment alles heeft wat u verlangt...

U krijgt zin in een volledige lichaamsverzorging?

of bel naar +32(0)472 63 57 67

Archief

Pages

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf zo op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze promoties of volg ons via facebook (Bekijk hier vorige nieuwsbrieven).

Booking.com score

9,7  / 10

uit 126 beoordelingen
Reserveer hier

Herenhuis
Roeselaarsestraat 177,
8870 Izegem (Belgium)