Cultuur in West - Vlaanderen: Izegem inspireert

Izegem is de dag van vandaag één van de boeiendste regionale centra van West - Vlaanderen. Vroeger was deze stad het belangrijkste handelscentrum voor de Belgische schoenen- en borstelnijverheid. Naast de prachtige musea, zoals Eperon D'or biedt Izegem ook een landelijke omgeving, met mooie hoeven en kapellen die u zowel te voet als met de fiets kunt bezoeken. Izegem is bovendien een stad met een rijk cultureel en sociaal leven. In het stadscentrum is er altijd iets te beleven: van triatlons tot folklorefestivals, van kermissen tot beiaardconcerten... Kortom, overnacht in B&B Herenhuis en bezoek deze bruisende stad!

Superavonden in stadsschouwburg "De Leest"

De Leest vertoont onder meer voorstellingen van professioneel theater, muziek die zowel populair als klassiek getint is, comedy shows en actuele dansvoorstellingen, ... kortom stuk voor stuk voorstellingen die u tijdens uw bezoek aan Izegem niet mag missen.

Abonnementen De Leest?

In cultuurhuis "De Leest" werkt men niet met een écht systeem van abonnementen. De mensen die echter regelmatig op bezoek komen, wil men wel belonen. Elke voorstelling in de schouwburg heeft een vaste prijs en bij een bezoek aan De Leest mag u gerust uw "spaarkaart voor schouwburgvoorstellingen" aanvragen. Elk bezoek die u van dan af brengt aan een voorstelling die het label "schouwburglabel" draagt, geeft u recht op een stempel. Eens u een volle spaarkaart met 10 stempels heeft, kan u dit inwisselen voor een CULTUURBOM. Als je met vrienden of familie op bezoek komt, dan kunt u zelfs meerdere stempels verzamelen op uw spaarkaart.

Jongeren in De Leest

Als u jonger dan 26 jaar bent, dan kunt u bij niet verkochte schouwburgvoorstellingen genieten van 50% korting op een toegangsticket. Voorwaarde is dat u de dag van de voorstelling zelf een persoonlijk last - minute ticket reserveert.

Peter van voorstelling?

De meeste voorstellingen krijgen ondersteuning door een 'peter'. Toont u als bedrijf, vereniging of individu interesse om peter te worden van een voorstelling? Vraag naar de interessante voorwaarden om uw personeel, klanten of vrienden te verrassen met een leuke avond uit.

Speciale voorwaarden senioren

Op woensdagnamiddagen worden er specifieke voorstellingen georganiseerd voor de senioren. Zo voelt men zich terug 18... Dit kan een namiddag amusement zijn of een toneelstuk, ... en dit alles aan een aangepaste prijs. Bij vervoersproblemen kan u gebruik maken van de belbus. Ook het dienstbusje van cultuurcentrum De Leest komt u graag ophalen (051 33 76 10). Op slechts 5 minuutjes van b&b Herenhuis. Bekijk het volledige programma van cultuurcentrum De Leest.

Folklore festivals

Ieder jaar danst en musiceert de halve wereld in Izegem! Tijdens het Wereldfolklorefestival komen namelijk volksdansgroepen uit alle vier de windstreken samen. Tevens zijn er ook aparte programma's voorzien voor jeugdvolksdansgroepen. Een absolute must als je in Izegem op verblijf bent. Bekijk de data en info over het wereldfolklorefestival.

Izegem kermis

Izegem  - kermis is hét hoogtepunt van de regionale feestkalender. Tijdens deze periode, die meestal plaats vindt tussen eind augustus en begin september kan de échte wielerfan genieten van " Izegem koerse" en kunnen de senioren genieten van hun "seniorendag" tijdens Izegem kermis. 

Herfstmuziekfestival

Voor de blaasmuziek is dit één van de belangrijkste Belgische festivals! Een feestelijk openingsconcert, een tapte voor showkorpsen en wedstrijden voor fanfares en harmonieën uit gans Europa!

Batjes Izegem

Een feest voor zowel alle handelaars als de kooplustigen is de Izegemse braderie. Animatie in duizend en één vormen en de inbreng van de Izegemse partnersteden zorgen ervoor dat dit één van de levendigste Izegemse weekends wordt. De batjes vinden steeds plaats het derde weekend van juni. In 2015 vinden deze uitzonderlijk plaats het 2e weekend, doordat Roeselare z'n batjes vervroegd had en men niet in het vaarwater van stad Roeselare wou komen.

Izegem zomert

Een unieke combinatie van muziek voor alle leeftijden, met eigentijdse pop en rock en beklijvend straattheatergebeuren. Dit evenement vindt om de 2 jaar plaats tussen een zwoele zomer en pittige herfst...

Ook eens proeven van cultuurstad Izegem?

Plan je bezoek en overnacht in b&b Herenhuis...

Of bel ons op 0032 (0)472 63 57 67

Archief

Pages

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf zo op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze promoties of volg ons via facebook (Bekijk hier vorige nieuwsbrieven).

Booking.com score

9,7  / 10

uit 126 beoordelingen
Reserveer hier

Herenhuis
Roeselaarsestraat 177,
8870 Izegem (Belgium)